Sagt og skrevet

Læs her vores løbende lokalpolitiske udspil og debatindlæg

Frit valg til familier - af Ragner-Gwyn Dixen

Hvem er bedst til at tage vare på børnene? Det kan virke som et banalt spørgsmål, men ikke desto mindre er det voldsomt relevant. Mange familier ønsker i dag at indrette sig anderledes end den gængse, for de køber ikke ind på tanken om, at de offentlige institutioner er bedre til at varetage børnenes interesser end forældrene selv.


Klik her og læs hele artiklen

Frihed til at sejle - også

i motorbåd - af Ragner-Gwyn Dixen

Vi står på bådfolkets side og vil arbejde for at alle skal kunne nyde friheden ved at færdes på Silkeborg Søerne, uanset om det er i en kajak, kano eller i en motorbåd.


Klik her og læs hele artiklen

Ikke bare "endnu" en politiker

- af Christian Boe Madsen

Om knap en måned går vi til kommunalvalg. Det strømmer lige nu med politiske annoncer fra flere af de ”etablerede” byrådspolitikere, som på tværs af partiskel pludselig lover løsninger på alt fra de massive trafikale udfordringer i indre by til manglende pladser i daginstitutionerne – vel og mærket alt imens de har siddet på deres taburet i årevis, og problemerne er der stadigvæk?


Klik her og læs hele artiklen

Er folkeskoleelevernes identitet truet? - af Janus Thomasberg

Det selvstændige- og personlige individ er blevet en hel essentiel værdi i det danske samfund. Heldigvis har der igennem flere årtier nu været fokus på, at man som person er den man er, og kan blive som man vil være. Det har vi som danskere lært igennem årene, og det har også været et fokus i skolen igennem årene, nemlig at vil man noget, samt arbejder man nok for det, så kan det godt lade sig gøre, uanset ens sociale arv. Men, er vores samfund så småt begyndt at gå i den modsatte retning? 


Klik her og læs hele artiklen

Bureaukrati eller kernevelfærd

- af Ragner-Gwyn Dixen

Man kan til tider blive lidt træt når man hører den sædvanlige røde retorik ”skattelettelser eller kernevelfærd”. Nogle gange tænker jeg, at det må være nemt at være socialist. Når vi mangler arbejdskraft i kommunen, kan vi bare tage flere penge fra borgerne i stedet for at gribe fat i det egentlige problem: nemlig hvordan vi kommer det enorme bureaukrati til livs, der hersker i kommunen.


Klik her og læs hele artiklen